Samen een mooi hof maken

KH Public Design heeft een ontwerp gemaakt voor een nieuwe buurttuin voor de Schilderwijk! 

Achter Het Multicultureel Ontmoetingscentrum (MOC) ligt een prachtige binnenplaats waar veel vrijwilligers en buurtbewoners graag gebruik van willen maken. De droom is om deze onbenutte ruimte tot ontmoetingsplek te maken, een prettige leefomgeving voor de buurt waar we samen aan werken. 

Naast dat het terrein prettig en vertrouwelijk moet voelen leggen we ook de nadruk op een eetbare tuin. Veel omwonende hebben een balkon maar voelen de behoefte om met hun handen in het groen te zitten. Verder is er de wens vanuit het MOC om de voedselbankpakketten te vergroenen. Omwonende die afhankelijk zijn van voedselpakketten of de keuken van MOC willen wij graag een steun in de rug bieden door gezond en lokaal voedsel te mogen serveren.   

Uitgangspunten:

1. Prettige omgeving

2. Eigen eetbare tuin

3. bloemige tuin

4. Tuin voor gezondere leven 

Wat de buurtbewoners hebben bedacht 

Vanuit de burendag is een visie op de tuin geformuleerd. Een tuin met mooie organische vormen, afwisseling tussen groen, bloemen en eetbare planten. Graag wil men ook elkaar ontmoeten in de tuin dus moet er een podium of lekkere zit/lunch plek komen, bijvoorbeeld onder de grote boom. Verder moet het toegankelijk zijn voor iedereen, kinderen, volwassenen en minder validen. 

Groenten, bloemen

Bankjes

Barbecue/pizza oven 

Kippenhok

Bijenflat

Wilde appel bomen vervangen door eetbare vruchtdragende bomen

Ontwerp door Koen Hezemans en Francesca Becchi, in opdracht van MOC en de gemeente Den Haag. Wijk verbetering Schilderswijk. 

 

 

3 Comments

 1. Martin

  Mooi initiatief. Door en voor de mensen zelf die er baat bij hebben en ook met echt voedsel. Ik ben benieuwd naar de opening!

  • Koen Hezemans (Author)

   Hey Martin,
   Ja fantastisch, er hebben zo’n honderd mensen zicht op dit hof die nog nooit een tuin hebben gehad. Hopelijk zien ze ons snel werken en komen ze helpen! Ik nodig je sowieso uit voor de opening! Misschien kun je ook al eerder komen kijken? 11 februari 2014 is er een symposium van TRANCITY- Vernieuwing van stads en stedelijke vernieuwing. Onze posters hangen er dan ook.
   Groet,

 2. Martin

  Interessant. Ik hou het in de gaten.

Leave a Reply