Ontwerp dag buurt tuin

Sinds kort zet Urban24Hub zich in voor een grote buurttuin in hartje Schilderswijk. Het initiatief komt van het Multicultureel Centrum MOC en samen met de Gemeente en Haagwonen betrekken we bewoners bij het ontwerp van de buurttuin. Afgelopen zondag 27-10-13 was de eerste geslaagde ontwerp dag, veel idee├źn en wensen zijn behandeld en er is veel belangstelling om te komen werken vanuit de omwonende.

Het binnenterrein wordt natuur- en mensvriendelijk ingericht en wordt door de bezoekers van het MOC en buurtbewoners gebruikt. De nadruk ligt op een eetbare tuin. Het eetbare deel wordt gebruikt als aanvulling van de voedselbank pakketten. In de voedselpakketen zitten vaak weinig groentes, deze gaan we dus samen verbouwen zodat ook deze pakketten gezonder worden. Daarnaast kunnen we de groentes goed gebruiken in de keuken van het MOC en mogen bewoners delen van de opbrengst uit hun eigen tuin lekker thuis opeten.

Bij Urban24Hub zullen wij de voortgang van de tuin laten zien, snel meer!

bronvermelding: foto's Jelle Hellinga (zie ook www.jellehellinga.nl)

 

 

Leave a Reply