Street art

Ook street art willen we op U24H een plekje geven. Voornamelijk kunstenaars als Filthy Luker zetten op een humoristische wijze vraagtekens bij de manier van kijken naar onze openbare ruimte. De kunstenaar is werkelijk zijn publiek (de forens, shopper, etc.) aan het bestoken met opmerkelijke kunst. Wie had gedacht dat een groene octopus zomaar ineens uit een gebouw kan komen, braakliggende terreinen tot gootsteen veranderen en bomen ons in de gaten houden. Het transformeren van onze openbare ruimte en de vaak onbewuste passant te confronteren met bijvoorbeeld een vriendelijke glimlach van een weggegooide toilet, alle daagse rotzooi krijgt zo ineens een gezicht. Dit soort kunst is voor ons een inspiratie om met verfrissende humor, roekeloosheid, schokkenend maar bewust mensen te dwingen anders naar hun omgeving te kijken.

www.filthyluker.org

Leave a Reply

Details