Reanimatie van Liverpool: lees meer >

Wat doet een kunstenaar uit Schijndel in Liverpool? Nou, een bakkerij starten natuurlijk. Naast het stadion van FC Liverpool is een enorme stadvernieuwing gepland. Helaas is het project door geldgebrek volledig in de soep gelopen met als gevolg dat een wijk van 4000 Victoriaanse rijtjeshuizen, vervallen en verlaten wachten op een betere toekomst.

Mensen in deze buurt weten niet waar ze aan toe zijn en de overheid biedt geen enkel perspectief. Als kunstenaar houd Jeanne van Heeswijk ze zich bezig met wat er werkelijk speelt in de wereld, “I am sculpting reality”. Dit doet ze niet alleen, maar samen met actieve bewoners die hun wijk terug willen, of in ieder geval leefbaar tot dat er iets veranderd.

Braakliggende terreinen en vervallen huizen genoeg waar iets mee gedaan kan worden. De aanpak van de kunstenaar is volledig bottom-up en door nauwe samenwerking met de buurt een goed voorbeeld voor Nederlandse strategiën. Lees meer over de aanpak van Jeanne van Heeswijk:  www.2up2down.org.uk

 

Leave a Reply