Braakliggend Berlijn

Vanaf 16 juli staan er in Mitte Berlijn 34 gerecyclede containers te pronken als kunst en cultuur huis. Het tijdelijke cultuur centrum gaat komende 2 jaar een gevarieerd programma aanbieden op een terrein dat anders braakliggend zou zijn. Het complex is binnen de container muren voorzien van faciliteiten voor dag bezoekers, evenementen, workshops, lezingen en films. De kunsthal gaat de komende jaren meer artiesten en cultuur evenementen naar Mitte Berlijn brengen.

 

Voor een terrein dat anders onbebouwd zou blijven is nu een creatieve oplossing verzonnen. Met acht vrachtwagens, twee kranen en 34 containers is binnen een paar dagen een totaal lege plek een bruisend centrum geworden. Met een grote kraan kan het gebouw ook makkelijk anders worden ingericht of na twee jaar weer opgeruimd worden. Met deze slimme strategie maak je een niets zeggende plek interessant voor mensen uit Berlijn en toeristen. Deze activiteiten zorgen voor een levendige wijk en als het succes aanslaat zou het doorgezet kunnen worden met een vast gebouw.

 

Leave a Reply