Co-Creative Kopenhagen

Co-Creative is een groep enthousiaste en gemotiveerde groep studenten uit Kopenhagen, Denemarken. Deze groep heeft als doel tijdens de studie een Master traject aan te bieden om in een jaar een echt project te realiseren. Het leren plannen en financieel onderbouwen van projecten doormiddel van een bottom-up aanpak. Inmiddels vinden er verschillende ontbijt en brainstorm sessies plaats waarbij ze op unieke locatie vergaderen en aan de slag gaan om de openbare ruimte zelf aan te pakken. Uiteindelijk moeten de studenten samen een locatie gaan analyseren en zichzelf verdiepen in case-studies, financiering mogelijkheden en het betrekken/enthousiasmeren van bewoners in de omgeving. Kopenhagen is hiervoor het ideale podium waar al een hoop mensen actief bezig zijn met het gezamenlijk opknappen van de openbare ruimte. Parken worden getransformeerd tot openbare ontmoetingsplekken zoals je op de foto ziet. Nieuwe plekken waar mensen samen kunnen komen voor een kop thee of ontbijt, dit is de missie die het nieuwe master traject wil nastreven, meer informatie hierover vind je op de website van University of Copenhagen. Ben jij als student opzoek naar een actief school jaar kijk dan op de facebook pagina van Co-Creative. www.creativeroots.dk  

Leave a Reply

Details