Tent woningen

Bij Spaarkavel geloven wij erin dat je met je woning mee kan groeien. Je begint als starter klein waardoor je veel ruimte op je kavel hebt voor een mooie tuin. Hoe groter jou familie wordt hoe groter jij je huis maakt. Uiteindelijk gebruik je zo precies de middelen die je op dat moment nodig hebt en spaar je langzaam voor jou landhuis. 

Enkele keer hebben wij opmerkingen opgevangen dat je dus ook 4 palen de grond in kan slaan en een zeil erover kan spannen, klaar. Het lijkt ons dat je daar als persoon/buurt minder gelukkig van wordt, maar hoe dan wel? Een Koreaans architecten bureau 'archiworkshop' heeft een spannend ontwerp gemaakt voor tijdelijke woningen. 

Kortom, we kunnen onze creativiteit gebruiken om tijdelijk prachtige sculpturen te maken waar je ook in kan wonen, al is het om de eerste stap te overbruggen. Je woont dan al wel in jou wijk, op jou plek, op jou grond. We zeggen niet dat dit er moet komen, maar dat we ook niet bang hoeven te zijn voor een bouwmarkt zeil. Spaarkavel spreekt tot de verbeelding van nieuwe kansen, net als dit project.

Meer staat op designboom.

Foto's zijn van Lim June Young

 

 

 

Leave a Reply

Details